Het team

 

Ons team bestaat uit vijf uitvaartbegeleidsters en drie gastvrouwen.

U heeft altijd te maken met één van onze uitvaartbegeleidsters tijdens het regelen van de uitvaart.
Onze gastvrouwen assisteren de uitvaartbegeleidsters, als dat nodig is, op de dag van de uitvaart.

Allen werken met dezelfde visie: Werken vanuit je hart, aandacht en tijd voor nabestaanden.
Stuk voor stuk vakvrouwen met passie.

 


Mieke

Uitvaartbegeleidster

Lotte

Uitvaartbegeleidster

Judith

Uitvaartbegeleidster

Ingrid

Uitvaartbegeleidster

Elisa

Uitvaartbegeleidster

Manon

Gastvrouw Uitvaartinformatiepunt

Gabriëlle

Gastvrouw

Lydia

Gastvrouw


Dragers

Als het over dragers bij een uitvaart gaat denken veel mensen aan heren op leeftijd, maar het kan ook anders. De mannelijke en vrouwelijke dragers van Ferentes zijn tussen de 20 en 30 jaar oud en zijn zeer representatief. In combinatie met het schouder dragen geeft dit een mooie en waardige uitstraling aan een uitvaart.

Kiezen voor professionele dragers betekent voor een familie dat ze hun dierbare op een stijlvolle manier naar zijn of haar laatste rustplaats begeleiden.

 

Fotografie

Afscheid nemen van een dierbare is een bijzonder moment dat voor de nabestaanden vaak in een roes voorbij gaat. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om de uitvaart van hun dierbare vast te laten leggen door een afscheidsfotograaf. De unieke fotoreportage kan u helpen een afscheid een plek te geven.

Drukwerk

Lange tijd zag al het rouwdrukwerk er ongeveer hetzelfde uit: een brief met een zwarte of grijze rand. Tegenwoordig kan er meer en zijn de rouwbrieven, rouwkaarten, bidprentjes, liturgieën en dankbetuigingen steeds persoonlijker. Zo kiest u voor een rouwkaart in frisse, heldere kleuren of met een mooie foto, afbeelding of tekening erop. En ook met een persoonlijke tekst maakt u een rouwkaart heel ‘eigen’. Past een eenvoudig, sober ontwerp beter bij u, dan kan dat natuurlijk ook.

Bloemen

Afscheid nemen is een emotioneel moment waarbij bloemen zeggen wat soms met woorden niet lukt. Bijvoorbeeld door lievelingsbloemen- en/of kleuren als uitgangspunt te nemen. Of door een persoonlijk of symbolisch voorwerp in het bloemstuk te verwerken.

Ook zien we steeds vaker dat nabestaanden genodigden vragen om een losse bloem mee te nemen. Onze bloemiste Manon Wotte maakt hier ter plekke één groot bloemstuk van waardoor een prachtig en divers boeket ontstaat. Het idee is dat u zoveel mogelijk bloemen na afloop meeneemt naar het woonhuis. Als liefdevolle, tastbare herinnering aan deze bijzondere dag.