Werkwijze

Wij zijn er voor u en bieden u persoonlijke begeleiding bij alles wat u na een overlijden wenst en wat er nodig is. Op een professionele, betrokken manier en met een luisterend oor helpen wij u tijdens deze moeilijke periode. U vertelt wat uw wensen zijn, wij regelen het. Daarbij houden wij continu in de gaten wat u zelf wilt en kunt doen en wat wij voor u mogen regelen. Zo komen we samen tot een persoonlijke uitvaart, die zowel bij de overledene als de nabestaanden past.


Aandacht voor kinderen

Wij besteden veel aandacht aan kinderen. Hen betrekken bij het afscheid is belangrijk voor hun rouwproces en verdere ontwikkeling. Kinderen uitleggen wat er gaat gebeuren, wat een crematie of begrafenis is en hen daarin een rol geven is essentieel.  De boekjes “De meest gestelde vragen over kinderen en de dood” en “Als iemand dood gaat”, helpen daarbij. Daarnaast nemen wij ook (knutsel)materiaal mee zodat de kinderen een troost/verdrietdoosje kunnen maken.

Waar helpen wij u mee?

Als uitvaartbegeleider verzorgen wij de uitvaart en alles wat daarbij hoort:
– de laatste verzorging van uw dierbare
– de opbaring thuis of elders
– het drukwerk
– het vervoer
– de afscheidsbijeenkomst, ceremonie of plechtigheid
– de begrafenis of crematie
– administratieve zaken en nazorg, zoals een duidelijke begroting en heldere factuur

Kosten en verzekering

U kunt de eventueel aanwezige verzekering bij de verzorging van de uitvaart door Mieke Greveling Uitvaartbegeleiding gewoon aanspreken om de kosten te dekken. U bent nooit verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door uw uitvaartverzekeraar.

Als u dat prettig vindt, bieden wij u voorafgaand aan de uitvaart inzicht in de kosten. Dit doen wij door het opstellen van een heldere begroting en het voortdurend helder communiceren over de financiële consequenties van de keuzes die u  maakt.

Praten over kosten vinden wij heel normaal en wij denken graag mee vanuit uw budget.